Balcon cu termopan

Un balcon cu termopan implica un sir de date ce trebuie luate in considerare, atat inaintea montarii lui, cat si dupa ce manopera a fost terminata. Fie ca vorbim despre alegerea materialelor folosite, despre forma geamurilor sau pretul acestora, fiecare detaliu este unul care iti poate asigura confortul termic si fonic de care ai nevoie sau ti-l poate strica, astfel incat trebuie sa te gandesti la fiecare, in amanunt.

Balcon cu termopan din aluminiu sau din PVC?

Primul motiv pentru care ai vrea sa iti pui geamuri din termopan la balcon este, cu siguranta, capacitatea acestora de a izola termic si fonic. Totusi, desi cele din aluminiu sunt mai ieftine, cele facute din PVC au un coeficient de izolare mult mai mare. Aluminiul are un coeficient de conductivitate termica mult mai mare decat policlorura de vinil, fiind un metal rece. Astfel, daca initial iti va parea ca ai economisit din banii destinati pentru inchiderea unui balcon cu termopan, pe termen lung, prin pierderile de caldura si un necesar mai mare de incalzire, vei ajunge la cheltuieli mult mai mari. In orice caz, la InversLUC avem preturi de producator pentru tamplarie PVC, astfel incat nici costul initial nu va fi unul foarte mare.

PVC-ul, fiind un material cald, pastreaza o temperatura apropiata atat la interiorul cat si la exteriorul profilului. De aceea, nu vei avea parte de condens. Pe de alta parte, daca alegi totusi un cadru din aluminiu, asigura-te ca acesta are fibra de carbon la interior.

Un alt detaliu important este felul in care cele doua materiale se imbina la colturi. Aluminiul, de exemplu, se imbina prin nituire, insemnand ca, in timp, apa va eroda niturile si vor aparea urme inestetice de rugina sau chiar igrasie. PVC-ul, in schimb, se sudeaza, ceea ce asigura o etansare mult mai buna.

Cate camere in profil?

De ce este important numarul de camere din profilul unui geam de termopan? Acesta ne indica, in primul rand, adancimea de montaj pe care este construit profilul. Astfel, daca un geam termopan are 60 de milimetri grosime, asta inseamna ca are 3 sau 4 camere. In acelasi timp, cele de 5 si 6 camere au o adancime de montaj de 70 de milimetri.

Numarul de camere si adancimea de montaj sunt cele care contribuie direct la cresterea capacitatii de izolare pentru un balcon inchis cu geamuri din termopan. Asadar, cu cat acestea au mai multe camere, cu atat izolarea fonica si termica va fi mai mare.

Sfat:daca ti se ofera un profil de 5 camere pe o adancime de montaj de 60 de milimetri, refuza si orienteaza-te spre o alta firma, pentru ca aceasta este total neprofesionista! Va asteptam la sediul InversLUC daca doriti consultanta in aceasta privinta.

Coeficientul de transfer termic

Coeficientul de transfer termic pentru geamuri termopan se imparte in trei categorii: clasa A, B si C.

  • Clasa A: cel mai mic nivel de transfer termic, fiind recomandat pentru zonele cu clima rece si foarte rece.
  • Clasa B: se foloseste atunci cand peretele exterior al profilului are o grosime de minim 2,8 milimetri.
  • Clasa C: acesta se monteaza indeosebi in zonele calduroase.

Este absolut necesar sa stii toate aceste date atunci cand vrei sa iti inchizi balconul cu un profil din termopan, pentru a lua o alegere in cunostinta de cauza si a evita, astfel, sa fii inselat de firma de unde le vei cumpara. Desigur, asta daca alegi sa ti le pui din alta parte decat de la noi, deoarece in echipa noastra vei gasi doar profesionisti care au drept interes satisfacerea clientului pe termen lung. Asigura-te, totodata, ca geamurile vor fi fixate la o treime distanta de partea de interior a peretelui si ca fiecare dintre ele se inchide perfect etans.

Loading...